T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Gönül-Ferhat Baykara İlkokulu

E TWİNNİNG

MY SCHOOL IS IN NATURE

 

Okulumuzda Öğretmenimiz LATİFE BAŞYİĞİT in  içerisinde yer aldığı ‘MY SCHOOL IS IN NATURE ’ eTwinning projesi Ocak ayı itibariyle başlamış bulunmaktadır.

 

         Bu projedeki amacımız okul öncesi dönemdeki çocukların yaratıcı düşünme becerilerini  geliştirmek , Sebep-sonuç ilişkileri kurarak problem çözme becerisini kazandırmak, Öğrenme, keşfetme ve deneme yöntemlerini kullanarak kalıcı öğrenmeyi sağlamaktır. Eğitim ve öğretimin okulun her yerinde doğal malzemelerde kullanılarak ya da bahçede sınıfta her yerde yapılabileceğini göstermektir. Bu projede yapılan etkinliklerde çocuklarımız sınıfta yaptıkları tüm etkinlikleri okulun doğal ortamlarında da yaparak  öğrendiler  . Çocuklar keyifle yaptıklarını    asla unutmazlar, amacımız onlara bu fırsatı oyunlaştırarak sunmaktır.

 

         Bu projenin kuruculuğunu Sultan HALDIZ ve Diana SAVA yapmaktadır. Projede Türkiye’den 10 Romanya’dan 6 öğretmen katılmaktadır. OKULUM DOĞADA PROJESİ yaparak yaşayarak öğrenmeyi  ve eğitimin okulda sınıfların dışında da yapılabileceğini ve çocukların bu etkinliklerden keyif alacaklarını hedef alarak ,yapılan farklı çalışmalarla çocukların gelişimlerine olumlu yönde katkıda bulunmuştur. Farklı ülkelerde yer alan öğretmen ve öğrencilerle iş birliği yaparak, web 2 araçları kullanılarak, etkinliklerle zenginleştirilerek Proje üzerinde çalışılmaya başlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 11:46 - Görüntülenme: 28
  Beğen | 0  kişi beğendi